Írj jobb novellát! Az olvasó élménye, avagy a szépírói és a bestseller novella-szerkezet

Irodalmi kalandozás a Red&Black Társasjáték Szalonban

Az író és az olvasója között akkor alakul ki kémia, ha az író tudatosan játszik az olvasó belső gondolataival és érzelmeivel. Ezen az irodalmi továbbképzésen barangolunk az olvasó pszichéjében, és megvizsgáljuk, hogyan válik az író a saját művében először idegenvezetővé, majd bizalmassá és végül baráttá, akivel szeretünk megélni történeteket.

>> Foglalás erre a linkre kattintva lehetséges <<

Előadások, felolvasások és beszélgetések Detrekői Bernadett-tel

Ismerd meg a múlt századelő és a modern, a szépirodalmi és az amerikai dramaturgiájú, valamint a nemzetközi és magyar novellaszerkezeteket. Az előadásokat és beszélgetéseket Detrekői Bernadett, magyar szakot végzett, Amerikában tanult író és forgatókönyvíró vezeti.

>> Foglalás erre a linkre kattintva lehetséges <<

3 alkalmas irodalmi esték, melyek témái és időpontjai:

1. alkalom: 2024. 05. 29. 18-21h

  • Téma: Arisztotelészi dramaturgia, a nagy történetek hagyományozódása, a történetmesélés evolúciója. A stabil alapok, amik nélkül nincs történet.
  • Novellaelemzés: Ady Endre novellái. Tudtad, hogy Ady közel félezer novellát írt, melyek még mindig nagyon aktuálisak és időtállóak? Most beszélgetünk róla.

2. alkalom: 2024. 06. 05. 18-21h

  • Téma: Novellaelemzés egy nemzetközi antológiakötetből, melyet Isaak Asimov válogatott az amerikai 50-es évekből, pont a filmes paradigmaváltás időszakából. Különleges novellák máig ható lezárástípusokkal.

3. alkalom: 2024. 06. 12. 18-21h

  • Téma: 2022-es magyar antológiakötet, a Tollászkodunk egyik novellája, valamint egy szintén 2022-es Alföld folyóiratból származó novella elemzése. Megnézzük, hogy megfelelnek-e az amerikai dramaturgia szerkezetének és a hagyományos szépirodalmi novellaszerkesztéseknek is.

Helyfoglalás és további információk

Az irodalmi estekre előzetes helyfoglalás szükséges. Az est 3x45 perc előadásból és 3x15 perces beszélgetésből áll.

>> Foglalás erre a linkre kattintva lehetséges <<

Részvételi díj: 5.500 Ft, amely tartalmaz egy welcome drinket (egy pohár bor, sör, mentes vagy savas víz, kávé vagy limonádé, széles választék).

Csatlakozz hozzánk egy különleges irodalmi utazásra, és írj jobb novellákat!

>> Foglalás erre a linkre kattintva lehetséges <<

Programnaptár